پارسی English


صفحه فيسبوک شرکت صفحه توئيتر شرکت صفحه لينکدين شرکت کانال تلگرام شرکت صفحه گوگل پلاس شرکت صفحه اينستاگرام شرکت صفحه آپارات شرکت بانک اطلاعات
شرکت حامیان صنعت کیمیا ,

امتیاز موضوع:
  • 14 رای - 3.21 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
طرح توجیهی ( امکان سنجی ) شکر قهوه ای
#1

1. معرفی طرح و هدف از اجرای آن ( فصل اول مطالعات امکان سنجی ):


هدف از اجرای طرح حاضر، ايجاد واحد توليد شکر قهوه ای و دمرارا به ظرفيت 13000 تن در سال (10 هزار تن شکر قهوه ای و 3 هزار تن شکر دمرارا) می باشد. در نظر است طرح حاضر در سه شيفت 8 ساعته در روز و 210 روز کاری در سال فعاليت نمايد.


2. نوع و مشخصات محصول ( فصل اول مطالعات امکان سنجی ):


شکر قهوه ای







نوع بسته بندی

تناژ شکر قهوه ای اختصاص يافته

تعداد بسته

بسته 1 کيلويی

5000

5000000

بسته 3 کيلويی

3000

1000000

کيسه 50 کيلوگرمی

2000

40000

مجموع

10000

6040000


شکر دمرارا






نوع بسته بندی

تناژ شکر دمرارا اختصاص يافته

تعداد بسته

بسته 5/0 کيلويی

1500

3000000

بسته 1 کيلويی

1500

1500000

مجموع

3000

4500000


شکر قهوه ای قابل مصرف از يك تركيب ساكارز (شكرتصفيه شده) كه با مقاديری معين از ملاس به صورت لايه ای نازك برروی ذرات آن نشسته، تهيه شده است. اين فرآورده از نظر تجاری دارای طيف وسيعي از تنوع می باشد كه شکر قهوه ای شمارة 1 با رنگ نسبتاً سفيد تا شکر قهوه ای شمارة 15 (تيره ترين رنگ ) با رنگ قهوه ای تيره مشخص می گردد. شکر قهوه ای دارای 5/3 درصد (قهوه ای روشن) تا 5/6 درصد (قهوه ای تيره) ملاس می باشد. اين محصول به سبب طبيعت رطوبت گير بودن ملاس ، مرطوب و معمولا "روان" است. اندازه ذرات آن متنوع بوده و معمولاً از كريستال های شکر سفيد كوچكترند. توليداتي كه به منظور مصارف صنعتی به كار می روند ممكن است دارای دانه های ريزتری باشند كه قطر ذرات آن تقريباً 35/0 ميلی متر است.


شکر دمرارا: يکی از گونه های سانتريفوژ شده شکر قهوه ای است که دارای کريستال های بزرگ زرد رنگ و يک شکنندگی خاص می باشد. توليد اين شکر نيازمند کريستاليزاسيون برای مش بندی دقيق می باشد.


3. بررسي بازار ( فصل دوم مطالعات امکان سنجی ):


§ مصرف كنندگان عمده معمولا کشورهای توسعه يافته و توريست پذير و همچنين کشورهای بزرگ توليد کننده شکر می باشند. البته در ايران فقط يک شرکت ( قند نقش جهان اصفهان ) از سال 1389 توليد اين محصول را آغاز نموده که ظرفيت اسمی آن 10 هزار تن می باشد. پتانسيل مصرف داخلی و صادرات اين محصول به کشورهای منطقه قابل ملاحظه می باشد.


§ ظرفيت پیشنهادی : 10 هزار تن شکر قهوه ای و 3 هزار تن شکر دمرارا


§ ميزان توليدات داخلی : 3000 تن در سال 1389


§ ظرفيت بالقوه : 10000 تن در سال 1392


§ ميزان واردات : واردات رسمی نداشته ولی به صورت مسافری و در مقياس کم از اروپا وارد می شود.


§ برآورد تقاضا : 37000 تن مصرف داخلی و 7 هزار تن صادرات در سال 1392


§ تعداد شيفت كاری : سه شيفت در 24 ساعت


4. روش توليد و تكنولوژی مورد نظر( فصل سوم مطالعات امکان سنجی ):


تکنولوژی Open Pan : در ابتدا شاخ و برگ ها و ريشه های نيشکر ورودی به خط چيده شده و سپس توسط کراشرهای نوع غلطکی بريده و پرس میشود تا عصارة آن خارج گردد. عصاره حاصله در مخازن مخصوص به مدت 3 الی 4 ساعت نگهداری شده تا ذرات معلق و باگاس های همراه ته نشين شوند. پس از آن از داخل فيلترهای پارچه ای ضخيم کتان عبور داده شده و مجدداً در مخازنی که دارای سرندهای با مش مختلف جهت جداسازي حداکثری ذرات باقيمانده می باشند به مدت 24 ساعت نگهداری می شوند. جهت خالص سازي و ورود به مرحله اصلی فرآيند، عصاره به درون ظروف بزرگی که اصطلاحاً Boiling Pan گفته می شود ريخته می شود. ديگ های جوشان در بالای کوره های حرارتي تعبيه شده اند. عصاره در داخل BP شروع به جوشيدن نموده تا به غلظت مورد نياز برسد. در حدود دمای 105 درجه سانتيگراد تقريباً تمام رطوبت خارج شده و کريستال های شکر ظاهر می شوند. عصاره ويسکوز حاصله را Massecuite گويند که قبل از اينکه به مرحله بعد (Bottling ) برود، سرد می شود. به اين مرحله Strike گويند. مرحله جوشاندن به عنوان قلب فرآيند محسوب می شود زيرا چنانچه عمل جوشيدن بيشتر از حد دمايي و زمانی تعريف شده انجام شود، آب و رطوبت بيشتری از کريستال ها خارج شده و کريستال ها اصطلاحاً می سوزند. محصول حاصله نيز کيفيتي نخواهد داشت. پس از اينکه شکر قهوه ای توليد شد، بخشی از آن جهت توليد شکر دمرارا ارسال می گردد. برای توليد شکر دمرارا می بايست از دستگاه های سانتريفوژ جهت خالص سازی و استخراج کريستال های خاص استفاده نمود. عمل سانتريفوژ می تواند در پروسه پيوسته (Continuous ) و يا ناپيوسته (Batch) صورت گيرد. البته در اين طرح با توجه به ظرفيت پايين توليد شکر دمرارا، پروسه Batch مورد توصيه است.


5. ابعاد فيزيكي طرح ( فصل سوم مطالعات امکان سنجی ):


مساحت زمين :15000 مترمربع


سطح زير بنا: - توليدی :3600 متر مربع


- انبار ها :2700 متر مربع


- تاسیسات اداری و رفاهی:950 متر مربع


تعداد و تركيب نيروی انسانی : پرسنل توليدی 86 نفر وپرسنل اداری 14 نفر


مصارف صنعتی: - آب : 169710 متر مكعب


- برق : 9245880 كيلو وات ساعت


- گاز : 4333333 متر مكعب


6. ابعاد اقتصادی طرح ( فصل چهارم مطالعات امکان سنجی ):


برآورد سرمايه‌گذاری كل : 96559 میلیون ریال


برآورد سرمايه‌گذاری ثابت : 71441 میلیون ریال


سرمايه در گردش: 25118 ميليون ريال


پيش بينی منابع تأمين سرمايه : 30 درصد آورده نقدي، 70 درصد تسهيلات بانكي


پيش بينی قيمت تمام شده(کل محصولات) : 113696 میلیون ریال


پيش‌بينی قيمت فروش (کل محصولات) : 142500 میلیون ریال


برآورد سود خالص (کل محصولات) : 31196 میلیون ریال


قيمت كل ماشين‌آلات و تجهيزات توليدی :


ماشین آلات اصلی : 21775 میلیون ریال


تاسیسات جانبی و زيربنايی : 6921 میلیون ریال


7. پيش بينی شاخص‌های اقتصادی طرح: ( فصل چهارم مطالعات امکان سنجی ):










شاخص‌های پايه



شاخص‌های طرح

سهم منابع داخلی:

30%

100 %

ارزش افزوده:

35%

47 %

نقطه سربسری (BEP):

كمتر از 50%

48 %

دوره برگشت سرمايه (PBP):

كمتر از 5 سال

3 سال

نرخ بازده داخلی (IRR):

بيشتر از 18%

37.14 %

ارزش خالص جريان نقدی


(Net Present value)

مثبت

74707 ميليون ريال

سود خالص سالانه

مثبت

31094 ميليون ريال


8. برنامه زمان بندی اجرای طرح:


یک سال برای اجرای طرح پيش بينی شده است.


9. ارزيابی (نتيجه‌گيری):


با توجه به شاخص های اقتصادی طرح، سهم منابع داخلي، نقطه سربه سر نرخ بازده داخلی و دوره بازگشت سرمايه طرح مثبت ارزيابی می گردد.


توضیح:


1- اطلاعات بازار از منابع معتبر شامل آمار وزارت صنعت، معدن تجارت، اداره گمرک، مراجع دانشگاهی و توليدکنندگان صنايع غذایی مشابه و نرم و استاندارد های موجود در این زمینه تهیه شده است.


2- اطلاعات فنی از مراجع معتبر مانند دائره المعارف های مهندسی، استعلامات اخذ شده از سازنده ها، شرکت های داخای و خارجی مستندات ها و پیشنهادات رسمی تهیه شده است.


3- محاسبات و تحلیل های اقتصادی بر اساس فرمت بانک صنعت و معدن و با استفاده از نرم افزار کامفار ( مرجع معتبر UNIDO ) تهیه شده است.


سال انجام مطالعات: 1390


تلفن:09126809553

پاسخ


پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان

تماس با ما:

آدرس: تهران، خیابان ستارخان، نبش خسرو، مجتمع الماس غرب، واحد 109

تلفن: 44277189 (021)

فکس: 44387366 (021)

پست الکترونیک: info@iranhsk-co.com

تمامی حقوق اين سايت متعلق به شرکت حاميان صنعت کيميا می باشد.

مطالب شرکت را در شبکه های اجتماعی دنبال کنيد.

صفحه فيسبوک شرکت صفحه توئيتر شرکت صفحه لينکدين شرکت صفحه تلگرام شرکت
صفحه گوگل پلاس شرکت صفحه اينستاگرام شرکت صفحه آپارات شرکت بانک اطلاعات