پارسی English


صفحه فيسبوک شرکت صفحه توئيتر شرکت صفحه لينکدين شرکت کانال تلگرام شرکت صفحه گوگل پلاس شرکت صفحه اينستاگرام شرکت صفحه آپارات شرکت بانک اطلاعات
شرکت حامیان صنعت کیمیا ,

امتیاز موضوع:
  • 14 رای - 3.21 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
طرح توجيهي ( امكان سنجي ) شکر قهوه ای
#1

1. معرفي طرح و هدف از اجراي آن ( فصل اول مطالعات امکان سنجی ):


هدف از اجراي طرح حاضر، ايجاد واحد توليد شکر قهوه اي و دمرارا به ظرفيت 13000 تن در سال (10 هزار تن شکر قهوه ای و 3 هزار تن شکر دمرارا) مي باشد. در نظر است طرح حاضر در سه شيفت 8 ساعته در روز و 210 روز کاري در سال فعاليت نمايد.


2. نوع و مشخصات محصول ( فصل اول مطالعات امکان سنجی ):


شکر قهوه ای







نوع بسته بندی

تناژ شکر قهوه ای اختصاص يافته

تعداد بسته

بسته 1 کيلويی

5000

5000000

بسته 3 کيلويی

3000

1000000

کيسه 50 کيلوگرمی

2000

40000

مجموع

10000

6040000


شکر دمرارا






نوع بسته بندی

تناژ شکر دمرارا اختصاص يافته

تعداد بسته

بسته 5/0 کيلويی

1500

3000000

بسته 1 کيلويی

1500

1500000

مجموع

3000

4500000


شكر قهوه اي قابل مصرف از يك تركيب ساكارز (شكرتصفيه شده) كه با مقاديري معين از ملاس به صورت لايه اي نازك برروي ذرات آن نشسته، تهيه شده است. اين فرآورده از نظر تجاري داراي طيف وسيعي از تنوع مي باشد كه شكر قهوه اي شمارة 1 با رنگ نسبتاً سفيد تا شكر قهوه اي شمارة 15 (تيره ترين رنگ ) با رنگ قهوه اي تيره مشخص مي گردد. شكر قهوه اي داراي 5/3 درصد (قهوه اي روشن) تا 5/6 درصد (قهوه اي تيره) ملاس مي باشد. اين محصول به سبب طبيعت رطوبت گير بودن ملاس ، مرطوب و معمولا "روان" است. اندازه ذرات آن متنوع بوده و معمولاً از كريستال هاي شكر سفيد كوچكترند. توليداتي كه به منظور مصارف صنعتي به كار مي روند ممكن است داراي دانه هاي ريزتري باشند كه قطر ذرات آن تقريباً 35/0 ميلي متر است.


شکر دمرارا: يکي از گونه هاي سانتريفوژ شده شکر قهوه ای است که داراي کريستال هاي بزرگ زرد رنگ و يک شکنندگي خاص مي باشد. توليد اين شکر نيازمند کريستاليزاسيون براي مش بندي دقيق مي باشد.


3. بررسي بازار ( فصل دوم مطالعات امکان سنجی ):


§ مصرف كنندگان عمده معمولا کشورهای توسعه يافته و توريست پذير و همچنين کشورهای بزرگ توليد کننده شکر می باشند. البته در ايران فقط يک شرکت ( قند نقش جهان اصفهان ) از سال 1389 توليد اين محصول را آغاز نموده که ظرفيت اسمی آن 10 هزار تن می باشد. پتانسيل مصرف داخلی و صادرات اين محصول به کشورهای منطقه قابل ملاحظه می باشد.


§ ظرفيت پیشنهادی : 10 هزار تن شکر قهوه ای و 3 هزار تن شکر دمرارا


§ ميزان توليدات داخلي : 3000 تن در سال 1389


§ ظرفيت بالقوه : 10000 تن در سال 1392


§ ميزان واردات : واردات رسمی نداشته ولی به صورت مسافری و در مقياس کم از اروپا وارد می شود.


§ برآورد تقاضا : 37000 تن مصرف داخلی و 7 هزار تن صادرات در سال 1392


§ تعداد شيفت كاري : سه شيفت در 24 ساعت


4. روش توليد و تكنولوژي مورد نظر( فصل سوم مطالعات امکان سنجی ):


تکنولوژي Open Pan : در ابتدا شاخ و برگ ها و ريشه هاي نيشکر ورودي به خط چيده شده و سپس توسط کراشرهاي نوع غلطکي بريده و پرس میشود تا عصارة آن خارج گردد. عصاره حاصله در مخازن مخصوص به مدت 3 الي 4 ساعت نگهداري شده تا ذرات معلق و باگاس هاي همراه ته نشين شوند. پس از آن از داخل فيلترهاي پارچه اي ضخيم کتان عبور داده شده و مجدداً در مخازني که داراي سرندهاي با مش مختلف جهت جداسازي حداکثري ذرات باقيمانده مي باشند به مدت 24 ساعت نگهداري مي شوند. جهت خالص سازي و ورود به مرحله اصلي فرآيند، عصاره به درون ظروف بزرگي که اصطلاحاً Boiling Pan گفته مي شود ريخته مي شود. ديگ هاي جوشان در بالاي کوره هاي حرارتي تعبيه شده اند. عصاره در داخل BP شروع به جوشيدن نموده تا به غلظت مورد نياز برسد. در حدود دماي 105 درجه سانتيگراد تقريباً تمام رطوبت خارج شده و کريستال هاي شکر ظاهر مي شوند. عصاره ويسکوز حاصله را Massecuite گويند که قبل از اينکه به مرحله بعد (Bottling ) برود، سرد مي شود. به اين مرحله Strike گويند. مرحله جوشاندن به عنوان قلب فرآيند محسوب مي شود زيرا چنانچه عمل جوشيدن بيشتر از حد دمايي و زماني تعريف شده انجام شود، آب و رطوبت بيشتري از کريستال ها خارج شده و کريستال ها اصطلاحاً مي سوزند. محصول حاصله نيز کيفيتي نخواهد داشت. پس از اينکه شکر قهوه ای توليد شد، بخشی از آن جهت توليد شکر دمرارا ارسال می گردد. برای توليد شکر دمرارا می بايست از دستگاه های سانتريفوژ جهت خالص سازی و استخراج کريستال های خاص استفاده نمود. عمل سانتريفوژ می تواند در پروسه پيوسته (Continuous ) و يا ناپيوسته (Batch) صورت گيرد. البته در اين طرح با توجه به ظرفيت پايين توليد شکر دمرارا، پروسه Batch مورد توصيه است.


5. ابعاد فيزيكي طرح ( فصل سوم مطالعات امکان سنجی ):


مساحت زمين :15000 مترمربع


سطح زير بنا: - توليدي :3600 متر مربع


- انبار ها :2700 متر مربع


- تاسیسات اداري و رفاهی:950 متر مربع


تعداد و تركيب نيروي انساني : پرسنل توليدي 86 نفر وپرسنل اداري 14 نفر


مصارف صنعتي: - آب : 169710 متر مكعب


- برق : 9245880 كيلو وات ساعت


- گاز : 4333333 متر مكعب


6. ابعاد اقتصادي طرح ( فصل چهارم مطالعات امکان سنجی ):


برآورد سرمايه‌گذاري كل : 96559 میلیون ریال


برآورد سرمايه‌گذاري ثابت : 71441 میلیون ریال


سرمايه در گردش: 25118 ميليون ريال


پيش بيني منابع تأمين سرمايه : 30 درصد آورده نقدي، 70 درصد تسهيلات بانكي


پيش بيني قيمت تمام شده(کل محصولات) : 113696 میلیون ریال


پيش‌بيني قيمت فروش (کل محصولات) : 142500 میلیون ریال


برآورد سود خالص (کل محصولات) : 31196 میلیون ریال


قيمت كل ماشين‌آلات و تجهيزات توليدي :


ماشین آلات اصلی : 21775 میلیون ریال


تاسیسات جانبی و زيربنايی : 6921 میلیون ریال


7. پيش بيني شاخص‌هاي اقتصادي طرح: ( فصل چهارم مطالعات امکان سنجی ):










شاخص‌هاي پايه



شاخص‌هاي طرح

سهم منابع داخلي:

30%

100 %

ارزش افزوده:

35%

47 %

نقطه سربسري (BEP):

كمتر از 50%

48 %

دوره برگشت سرمايه (PBP):

كمتر از 5 سال

3 سال

نرخ بازده داخلي (IRR):

بيشتر از 18%

37.14 %

ارزش خالص جريان نقدي


(Net Present value)

مثبت

74707 ميليون ريال

سود خالص سالانه

مثبت

31094 ميليون ريال


8. برنامه زمان بندي اجراي طرح:


یک سال براي اجراي طرح پيش بيني شده است.


9. ارزيابي (نتيجه‌گيري):


با توجه به شاخص هاي اقتصادي طرح، سهم منابع داخلي، نقطه سربه سر نرخ بازده داخلي و دوره بازگشت سرمايه طرح مثبت ارزيابي مي گردد.


توضیح:


1- اطلاعات بازار از منابع معتبر شامل آمار وزارت صنعت، معدن تجارت، اداره گمرک، مراجع دانشگاهی و توليدکنندگان صنايع غذایی مشابه و نرم و استاندارد های موجود در این زمینه تهیه شده است.


2- اطلاعات فنی از مراجع معتبر مانند دائره المعارف های مهندسی، استعلامات اخذ شده از سازنده ها، شرکت های داخای و خارجی مستندات ها و پیشنهادات رسمی تهیه شده است.


3- محاسبات و تحلیل های اقتصادی بر اساس فرمت بانک صنعت و معدن و با استفاده از نرم افزار کامفار ( مرجع معتبر UNIDO ) تهیه شده است.


سال انجام مطالعات: 1390


تلفن:09126809553

پاسخ


پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان

تماس با ما:

آدرس: تهران، خیابان ستارخان، نبش خسرو، مجتمع الماس غرب، واحد 110

تلفن: 44277189 (021) و 11-44266510 (021)

فکس: 44387366 (021)

پست الکترونیک: info@iranhsk-co.com

تمامی حقوق اين سايت متعلق به شرکت حاميان صنعت کيميا می باشد.

logo-samandehi

مطالب شرکت را در شبکه های اجتماعی دنبال کنيد.

صفحه فيسبوک شرکت صفحه توئيتر شرکت صفحه لينکدين شرکت صفحه تلگرام شرکت
صفحه گوگل پلاس شرکت صفحه اينستاگرام شرکت صفحه آپارات شرکت بانک اطلاعات