1. معرفي طرح و هدف از اجراي آن ( فصل اول مطالعات امکان سنجی ):
هدف از طرح توليدي مربا و ژله تامين مصرف داخلي كشور و بخشی نیز صادرات به کشورهای منطقه مي باشد. بررسی بازار این طرح نشان می دهد که نیاز داخل برای این محصول هنوز بطور کامل برطرف نشده و کمبود وجود دارد. از نکات قابل توجیه در اجرای این طرح، امکان بهمره مندی از پتانسیلهای موجود در منطقه مورد نظر در مجاورت شرکت کشت و صنعت دهخدا بوده که می تواند هزینه های تولید را کاهش داده و موقعیت رقابتی ایجاد کند
2. نوع و مشخصات محصول( فصل اول مطالعات امکان سنجی ):
محصولات این طرح بطور کلی در دو دسته بندی انواع مربا و ژله دسته بندی می گردد. انواع مربا براساس نوع میوه بسیار متنوع بوده ضمن آنکه نوع خاصی از مربا بعنوان مارمالاد نیز می تواند در این گروه مورد توجه قرار گیرد. ضمن آنکه انواع ژله های میوه ای که با عصاره میوه تولید می شود نیز از دیگر محصولات این مطالعه می باشد.
3. بررسي بازار( فصل دوم مطالعات امکان سنجی ):
مصرف كنندگان عمده : مصارف عمومی بعنوان غذا و دسر خوراکی
ميزان توليدات داخلي : 77308 تن
ظرفيت بالقوه : 285657 تن
ميزان واردات : 10228 تن
برآورد تقاضا : 84447 تن
تعداد شيفت كاري : دو شيفت هشت ساعته
ظرفيت توليدي :4000 تن در سال
تركيب توليد : 2660 تن مربا + 1340 تن ژله
- مواد اوليه و محل تأمين آن : شکر و میوه از منابع داخلی
4. روش توليد و تكنولوژي مورد نظر(فصل سوم مطالعات امکان سنجی ):
جهت تولید مربا، ابتدا میوه تازه شستشو داده شده و سپس برش خورده و به قطعات مناسب خرد می شود. در صورت نیاز به جداسازی پالپ و عصاره میوه، باکمی حرارت که باعث نرمی بافت میوه می شود، پالپ و عصاره آن جداسازی می شود. سپس در راکتور فرآیند میوه و پالپ بهمراه شکر وارد شده و در اثر حرارت توسط بخار آب و ایجاد خلاء نسبی، ضمن پختن، تغلیظ شده و آماده بسته بندی در ظروف مربوطه می شود.
5: .ابعاد فيزيكي طرح ( فصل سوم مطالعات امکان سنجی ):
مساحت زمين : 10.000 مترمربع
سطح زير بنا: - توليدي :6500
- خدماتي :300
- اداري :1000
تعداد و تركيب نيروي انساني : پرسنل توليدي 100 نفر وپرسنل اداري 25 نفر
مصارف صنعتي: - آب : 3 متر مكعب به ازاء يك تن محصول
- برق : 2275 كيلو وات ساعت به ازاء يك تن محصول
- گاز : 325 متر مكعب نرمال به ازاء يك تن محصول
6: ابعاد اقتصادي طرح( فصل چهارم مطالعات امکان سنجی ):
برآورد سرمايهگذاري كل : 76849 ميليون ريال
برآورد سرمايهگذاري ثابت : 68646 ميليون ريال
سرمايه در گردش: 8203 ميليون ريال
پيش بيني منابع تأمين سرمايه : 30 درصد آورده نقدي، 70 درصد تسهيلات بانكي
پيش بيني قيمت تمام شده(واحد محصول) : 30434 ريال هر كيلوگرم
پيشبيني قيمت فروش (واحد محصول) : 39500 به ازاي هر كيلوگرم
برآورد سود خالص (واحد محصول) : 9066 ريال به ازاء هر كيلوگرم توليد
برآورد فروش ساليانه : 149500 ميليون ريال
برآورد كل سود خالص : 28055 ميليون ريال
قيمت واحد ساختمانها (توليدي متر مربع: 2500000 ريال ـ اداري و خدماتي متر مربع: 4000000ريال)
قيمت كل ماشينآلات و تجهيزات توليدي :
ماشين آلات توليدي داخل محدوده: 19600 میلیون ریال
تأسيسات زير بنايي: 6496 ميليون ريال
7. پيش بيني شاخصهاي اقتصادي طرح ( فصل چهارم مطالعات امکان سنجی ):
شاخصهاي پايه |
شاخصهاي طرح |
|
نقطه سربسري (BEP): |
كمتر از 50% |
27% |
دوره برگشت سرمايه (PBP): |
كمتر از 5 سال |
کمتر از3 سال |
نرخ بازده داخلي (IRR): |
بيشتر از 18% |
68/39% |
8. برنامه زمان بندي اجراي طرح:
یک سال براي اجراي طرح پيش بيني شده است.
9. ارزيابي (نتيجهگيري):
با توجه به شاخص هاي اقتصادي طرح، سهم منابع داخلي، نقطه سربه سر نرخ بازده داخلي و دوره بازگشت سرمايه طرح مثبت ارزيابي مي گردد.
توضیح:
1- اطلاعات بازار از منابع معتبر شامل آمار وزارت صنعت، معدن تجارت، اداره گمرک، مراجع دانشگاهی و توليدکنندگان صنايع غذليی مشابه و نرم و استاندارد های موجود در این زمینه تهیه شده است.
2- اطلاعات فنی از مراجع معتبر مانند دائره المعارف های مهندسی، استعلامات اخذ شده از سازنده ها، شرکت های داخلی و خارجی مستندات ها و پیشنهادات رسمی تهیه شده است.
3- محاسبات و تحلیل های اقتصادی بر اساس فرمت بانک صنعت و معدن و با استفاده از نرم افزار کامفار ( مرجع معتبر UNIDO ) تهیه شده است.
سال انجام مطالعات: 1390
تلفن:09126809553