صفحه اصلی › انجمن ها › خدمات شرکت › مشاوره سرمایه گذاری صنعتی › بررسی توانمندی ها و فرصتهای اقتصادی استان های ایران › بررسی توانمندی ها و فرصتهای اقتصادی استان فارس
-
نویسندهنوشتهها
-
ناشناسمیهمانآوریل 5, 2017 در 10:22 ق.ظتعداد نوشته 921
بررسی توانمندی ها و فرصتهای اقتصادی استان فارس
صنعت ، معدن و تجارت استان فارس در یک نگاه
سیمای صنعت، معدن و تجارت استان فارس
استان فارس، در عرصه صنعت و معدن و تجارت نیز از استانهای مطرح کشور است و توسعه بخش صنعت استان در سالهای اخیر شتاب گرفته و امید است با اجرایی شدن سیاستهای کلان دولت عدالت محور این پهنه زرخیز- به یکی از مطرح ترین استانهای صنعتی کشور تبدیل شود. فعالیت تعداد بیش از4190 واحد صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ در استان با سرمایه گذاری 35213میلیارد ریال و اشتغال 92038 نفری بیانگر اهمیت جایگاه ویژه استان در صنعت این مرز و بوم است.
استان فارس دارای 114 متقاضی وام از صندوق توسعه ملی می باشد.
واحدهای صنعتی فعال استان در بخش های صنایع شیمیایی و پتروشیمی، صنایع غذایی و تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی، کاشی و سرامیک و چینی آلات ، صنایع فلزی، ساخت و نصب تجهیزات نفت و گاز و پتروشیمی، صنایع برق و الکترونیک و مخابرات، کنترل و اتوماسیون، فناوری اطلاعات، پودر و عصاره شیرین بیان، صنایع سلولزی و نیز صنایع قالب سازی و ساخت خودرو، همیشه و همواره قابلیت ها و توانمندی های منحصر به فردی را در کشور و منطقه و حتی جهان از خود ارائه داده اند.
توانمندی های اقتصادی استان فارس
الف :توانمندی ها و مزیتهای نسبی استان فارس در بخش صنعت
** صنایع نفت و گاز و پتروشیمی :
وجود منابع غنی گازی در جنوب استان فارس و نیز نزدیکی به منطقه پارس جنوبی و عسلویه بعنوان یکی از منابع مهم تامین گاز و میعانات گازی و صنایع پایین دستی نفت و گاز و پتروشیمی و همچین وجود میادین نفتی سروستان، سعادت آباد و خشت و کنارتخته در استان، فارس را به یکی از مناطق سهم کشور در صنایع نفت و گاز مطرح کرده است علاوه بر آن فعالیت شرکت پتروشیمی شیراز بعنوان نخستین پتروشیمی شیراز بعنوان نخستین پتروشیمی کشور و نیز پالایشگاه شیراز و تعداد زیادی از صنایع شیمیایی، فارس را به قطب مهم صنایع پتروشیمی وپالایشگاهی تبدیل کرده است .به طوری که با فعالیت شرکت های طراحی و مهندسی صنایع پتروشیمی، شرکت ساختمان و نصب صنایع پتروشیمی در کنار ظرفیت های فراوان علمی، پژوهشی و تحقیقاتی دانشگاه شیراز و دانشگاه صنعتی شیراز، و سایر مجتمع های آموزشی استان را به یکی از مهمترین کانونهای تربیت نیروی متخصص و مجرب در این صنایع تبدیل کرده است .
** مزیت استان در صنایع غذایی و تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
وجود آب و هوایی مساعد در محدوده جغرافیایی فارس و اتفاقات و مزیت های نسبی در زمینه فرآورده های باغی، زارعی و دامی بعنوان مواد اولیه صنایع غذایی و تبدیلی و همچنین نقش مهم و ممتاز استان در تولید بسیاری از محصولات کشاورزی نظیر گندم، ذرت، دانه های روغنی، خرما، مرکبات، انجیر و چقندر قند 14 درصد از صنایع استان را صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی شکل می دهند و در تولید ملی این محصولات نقش مهمی را ایفا می کند .همچنین سرمایه گذاریهای مهم در زمینه تولید فراورده هی لبنی وگوشتی انجام شده است که بخش مهمی از نیاز کشور ونیز خارج از کشور را تامین می کنند.
** صنایع برق و الکترونیک و فناوری اطلاعات:
استقرار کارخانجات بزرگ در این بخش نظیر صنایع الکترونیک، صنایع قطعات ، نیرو ترانس که به آخرین فناوریهای روز در زمینه ساخت، مونتاژ و تست قطعات الکترونیکی مجهز هستند در کنار بیش از 150 واحد تولیدی فعال در زمینه برق الکترونیک از مزیتهای استان فارس است.
** صنایع کانی غیرفلزی و فرآوری مواد معدنی:
وجود ذخایر غنی سنگهای ساختمانی، سنگ آهک، سنگ گچ، سنگ نمک و خاک نسوز و مواد معدنی ارزشمند و کمیاب در استان نظیر کرومیت، کبالت، مس، سرب، روی و باریت که قابلیت ایجاد صنایع فرآوری را فراهم ساخته و نیز وجود کارخانجات سیمان و طرحهای در دست احداث سیمان استان فارس را به یکی از استانهای مهم کشور در صنایع معدنی تبدیل کرده است.
** از مزیتهای جدید سرمایه گذاری و توسعه صنعتی در استان صنایع انرژی بر است
این مهم با وجود ذخایر نفت، گاز در استان و نیز همجواری با منطقه پارس جنوبی و عسلویه در استان محقق شده است وجود منطقه ویژه صنایع انرژی بر لامرد با مساحت 9 هزار هکتار و سرمایه گذاری 30 هزار میلیارد ریال در منطقه همجواری 3 استان هرمزگان، فارس و بوشهر و همجواری با آبهای نیلگون صنایع فارس از مزیتهایی است که می تواند در سرمایه گذاری و توسعه صنعتی نقش مهمی ایفا کند.
براساس برنامه عملیاتی در منطقه انرژی بر جنوب سرمایه گذاری جهت تولید سالانه 10 میلیون تن فولاد، 10 میلیون تن سیمان، 2 میلیون تن آلومینیوم و 4 میلیون تن آلومینا پیش بینی شده است.
ب :توانمندیها ومزیتهای نسبی استان فارس در بخش معدن
از 37 نوع ماده معدنی شناسایی شده در استان فارس 21 نوع از جمله : سنگ آهک، مارن، سنگ گچ، مرمریت، سنگ چینی، خاک نسوز، خاک صنعتی، نمک آبی و سنگی، سیلیس، کوارتزیت، منگنز، سرب، روی، کرومیت، باریت، سنگ آهن، مس، گرانیت، آلومینیوم در حال بهره برداری است.
با توجه به توان معدنی استان می توان در زمینه سرمایه گذاری های کوتاه مدت و بلندمدت برنامه ریزی نمود. در حال حاضر 416 معدن فعال با سرمایه گذاری 2099 میلیارد ریال و اشتغال 6320 نفر در حال بهره برداری در استان فعالیت می نمایند که این معادن ذخیره ای معادل 1988 میلیون تن را دارا می باشند و سالانه بیش از 35 میلیون تن مواد معدنی از آن استخراج می شود.
** خاک های نسوز و صنعتی
– رتبه اول فارس در استخراج خاک نسوز صنعتی در کشور با تولید
– 90% کل میزان استخراج خاک نسوز کشور
– ماده اولیه مورد نیاز صنایع معدنی (به ویژه سیمان است از عمده ترین مزیتهای استان در بخش معدن به شمار می رود.
مزیت های نسبی بخش معدن در استان فارس
** سنگ های تزئینی و نما مرمریت و چینی
– علاوه بر آن استان فارس رتبه اول سنگ تزئینی کشور را با تولید
– 16% سنگ تزئینی کشور از معدن چینی نی ریز و
– 20% سنگ تزئینی کشور در استان فارس داراست
– فعالیت 350 واحد سنگ تراشی در استان فارس نیز در استان نیز توانسته گام های مهمی در زمینه فرآوری سنگ معدن ایفا کند.
**وضعیت موجود بخش معدن استان
هم اکنون حدود 416 معدن با حدود 2 میلیارد تن ذخیره کشف شده و 35 میلیون تن ذخیره سالانه , سرمایه گذاری 2099 میلیارد ریال در استان به فعالیت می پردازند و بیش از 6320 نفرمستقیم در این بخش مشغول به کار هستند.
ج: توانمتدیها ومزیت های نسبی استان فارس در بخش تجارت
موقعیت جغرافیایی منطقه و فراوانی تولید در زمینه کشاورزی، دامداری، پتروشیمی، فرش و صنایع دستی، منابع عظیم گاز استان و نزدیکی این منطقه به آب های خلیج فارس سبب شده تا از دیرباز تجارت و داد و ستد در این منطقه رشدی فراوان یافته به طوری که عمده فعالیت های استان به فعالیت های تجاری و خدماتی اختصاص دارد. پیشینه و قدمت تاریخی تجارت خارجی استان و وجود روابط قوی تجاری و قومی بازرگانان فارس با سایر کشورهای جهان، قابلیت افزایش صادرات استان در سند چشم انداز توسعه تجارت خارجی معادل 12/3 میلیارد دلار در سال 1404 شمسی برابر با سال 2025 میلادی در نظر گرفته شده است. لذا جهت نیل به اهداف چشم انداز ایجاد زیزساخت های صادراتی همچون پایانه های صادراتی، امکانات و ظرفیت نگهداری کالا و کارگو سنتر حمل هوایی کالا و … را توجیه پذیر می سازد.
**نوع و میزان مبادلات در حوزه صادرات
– فرش و گلیم دستباف، شیرین بیان، میوه و تره بار، انجیر، خرما، سنگ ساختمانی، کاشی و سرامیک، سنگ ساختمانی فرآوری شده، صنایع شیمیایی بوده است.
– وجود پتانسیل در استان در زمینه صنایع الکترونیک، شیمیایی، صنایع تبدیلی و غذایی و صنایع کانی غیرفلزی به عنوان قابلیت های صادراتی استان و همچنین
– قابلیت جلب و جذب سرمایه های خارجی از جمله: سرمایه ایرانیان مقیم خارج از کشور به خصوص کشورهای حاشیه خلیج فارس از ظرفیت های فارس در بخش تجارت است.
بازارچه های مرزی
– وجود 15 تعاونی مرز نشین در منطقه جنوبی استان فارس
– نزدیکی استان به منطقه خلیج فارس و کشورهای حاشیه آن و وجود تعداد زیادی از فارسیان مقیم در کشورهای حاشیه خلیج فارس می تواند بستر مناسبی را برای توسعه صادرات و جذب سرمایه های ایرانیان مقیم خلیج فارس فراهم کند.
**صادرات بخش کشاورزی استان فارس
– وجود مزیت نسبی در تولید و صادرات میوه های سخت پوست نظیر: گردو، بادام و پسته، وجود مزیت نسبی در تولید و صادرات انواع سبزی و صیفی جات
– وجود مزیت نسبی در تولید و صادرات انواع میوه ها و محصولات باغی همچون: سیب، خرما، انجیر و …
– وجود اقلیم های آب و هوایی مختلف در استان و تنوع محصولات کشاورزی
– وجود بازارهای متنوع جهت کالاهای کشاورزی استان . در استان فارس سبب شده فارس در صادرات محصولات بخش کشاورزی از استانهای شاخص کشور مطرح باشد.
**زیرساخت صادراتی استان
با توسعه زیرساختها در زمینه افزایش فضای سردخانه های استان از 35 هزار به 110 هزار تن و امکان افزایش تا سقف 300 هزار تن و نیز وجود زیرساخت لازم جهت تقویت راه اندازی کارگو (حمل هوایی) حمل کالا استان فارس را به عنوان دومین استان و فرودگاه شیراز به عنوان چهارمین فرودگاه پس از فرودگاه مهرآباد، پیام و امام خمینی (ره ) در بخش حمل هوایی کالا تبدیل کرده است. علاوه بر آن وجود نمایشگاه بین المللی استان با 18 هزار مترمربع سالن و 62 هکتار فضا به عنوان یکی از قطب های نمایشگاهی کشور و اختصاص 22/5 هکتار زمین و سرمایه گذاری اولیه صورت پذیرفته در خصوص پایانه صادراتی استان فارس نیز می تواند ظرفیت مهمی در استان برای توسعه صادرات فراهم کند.
**صادرات خدمات
وجود تشکل های صادراتی خدمات فنی و مهندسی در استان فارس در کنار استعداد، توانمندی و دارا بودن پتانسیل در خدمات پزشکی و توریسم درمانی و وجود شرکت های توانمند در زمینه خدمات فنی مهندسی از توانمندی های فارس به شمار می رود.
**کشورهای هدف صادراتی استان فارس :
هم اکنون صادرات استان به قریب 99 کشور جهان انجام می پذیرد. دسترسی و نزدیکی به کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله بازار امارات متحده عربی با متوسط 40% سهم بازار صادراتی استان و همچنین بازار Rexport محصولات تولیدی استان به سایر کشورها و ماندگاری بازارهای محصولات سنتی نظیر: فرش دستباف، شیرینی، در 10 سال اخیر سبب شده بیش از 80% صادرات استان به 15 کشور و 20% صادرات استان نیز به 75 کشور جهان انجام شود
**بطور کل توانمندی های بخش تجارت استان را می توان به شرح ذیل برشمرد:
– وجود حدود 180000 واحد صنفی و 4000 بازرگان فعال و حجم صادرات سالانه به میزان 400 میلیون دلار کالای غیر نفتی گویای گردش چرخه بزرگ اقتصادی در استان است که مسلماً واردات متقابل کالا و فن آوری و سرمایه گذاری خارجی نقش مهمی در پیشبرد توسعه اقتصادی استان خواهد داشت.
– استان فارس با دارا بودن ذخایر غنی سنگ ها و مواد معدنی، محصولات زراعی و باغی مطلوب و همچنین صنایع سبک و سنگین پیشرفته و صنایع دستی ایده آل دارای قدرت بالقوه ای در صادرات محصولات مختلف می باشد کالاهای مزیت دار در استان عبارتند از :
– فرش، گبه، سنگ های تزئینی، خرما، میوه، انجیر، بادام، پودر و عصاره شیرین بیان، گیاهان دارویی و بسیاری از کالاهای صنعتی دیگر که هر کدام در سطح بین المللی دارای جایگاه خاص می باشد.
– با توجه به توانمندی های استان و به منظور تحقق اهداف کمی و کیفی تعیین شده در مسیر توسعه صادرات غیر نفتی نسبت به تاسیس و فعال نمودن تشکل های صادراتی: اتحادیه صادر کنندگان فرش دستباف، اتحادیه صادر کنندگان کالاهای صنعتی و معدنی، اتحادیه صادرکنندگان میوه و تره بار، اتحادیه صادر کنندگان خدمات فنی و مهندسی، اتحادیه صادر کنندگان خشکبار و خرما، تشکل صادر کنندگاه شیرین بیان اقدام شده است.
– از دیگر توانمندیهای بخش تجارت استان می توان از وجود زیرساخت های مناسب در ذخیره سازی کالا (سیلو، انبار، سردخانه)، وجود شبکه های بزرگ توزیع کالا در سطح استان (فروشگاههای رفاه، اتکاء، زنجیره ای و…)، وجود تشکل های بخش خصوصی نظیر اتاق بازرگانی شیراز، مجامع اتحادهای صنفی و تشکل های صادراتی در استان، وجودزیر ساختهای مناسب صادراتی ، وجود تعاونی های مرزنشین در مناطق لامرد،مهر و لارستان ، وجود نمایشگاههای بین الملل فارس ، وجود مزیت نسبی در تولید کالاهای فرش، گندم، انجیر، انار و خرما وسایر محصولات زراعی و باغی در سطح استان، وجود مزیت نسبی در تولید محصولات صنعتی و معدنی در سطح استان فارس ، وجودشهرکهای صنعتی و منتطقه ویژه اقتصادی در شیراز وبرخی شهرستانهای فارس، تولید بیش از 5/8 میلیون تن محصولات کشاورزی و دامی به صورت سالیانه، وجود صنایع زیربنایی بر حسب شامل : صنایع شیمیایی – پتروشیمی – غذایی – صنایع تبدیلی و حضور تجار بازرگانان فارس مقیم کشورهای حوزه خلیج فارس نام برد.
ليست برخی کالاهای دارای مزيت نسبی در استان فارس
١-فرش وگليم دستباف
٢-پودروعصاره شيرين بيان
٣-سيمان
٤-صنايع الکترونيک
٥-صنايع ميانی شيميائی
٦-چينی بهداشتی
٧-محصولات لبنی
٨-فرآورده های گوشتی
٩-رب گوجه
١٠ -ترشی جات وشوری جات
١١ -انجير
١٢ -خرما
١٣ -مرکبات
١٤ -انگور
١٥ -انار
١٦ -مبدلات حرارتی
١٧ -کود اوره
١٨ -قير نفت
١٩ -انواع ترانسفورماتور
٢٠ -انواع سنگهای ساختمانی
٢١ -هندوانه و خربزه
٢٢ -سنگ کار نشده
٢٣ -سيمان سفيد
٢٤ – نمک
٢٥ -مصنوعات پلاستيکی
٢٦ -دستگاههای مبدل حراررتی
٢٧ -خدمات فنی و مهندسی
٢٨ -خدمات پزشکی
لیست اولویتهای سرمایه گذاری استان فارس
1 پلی پروپیلن
2 پودرهای شوینده(دستی-ماشینی)
3 طرح تولید اسید ادیپیک
4 طرح تولید پلی استال
5 نایلون66
6 بازیافت بطری های PET
7 ژئوممبران
8 رزین اکریلیک گرما نرم
9 فیلم های ضد خوردگی
10 الیاف شیشه
11 لوله از الیاف شیشه و اتصالات از الیاف شیشه (GRP)
12 پودر الیاف شیشه
13 لاستیک رادیال سیمی
14 گریدهای تاخیر انداز شعله برپایه پلی اتیلن و پلی پروپیلن
15 شیلنگ فشار متوسط و قوی
16 الیاف پلی پروپیلن گرید ساختمان
17 فیلمهای بسته بندی صنایع
18 کامپاندهای پلیمری مقاوم در برابر رشد میکروارگانسیم
19 سدیم تری پلی فسفات
20 وسایل اموزشی و کمک اموزشی
21 سوپرفسفات تریپل (کودفسفات)
22 فایبر گلاس
23 شمس منیزیم
24 الیاف پلی استر
25 انتی اکسیدانت های صنعتی
26 نواربهداشتی-پوشک کامل بچه
27 اسیدهیدروفلوئیوریک
28 امونیوم بی فلوراید
29 سولفات امونیوم
30 قیرامولسیون-عایق رطوبتی-قیر(انواع قیر نرم و سخت)
31 کاغذ کاربن لس
32 لیوان کاغذی
33 فوم پلی اتیلن
34 انیدرید مالئیک
35 هیوکریت کلسیم-کلروپرکربن-سودسوزاور
36 الیاف پلی اتیلن
37 قطعات کامپوزیتی
38 کاغذ روزنامه
39 کاغذ تحریر
40 متانول
41 شانه های سلولزی
42 غربال مولکولی(مولکولارسیو)
43 مقوا از ضایعات
44 کمپوست(بازیافت زباله)
45 تایر و تیوپ موتور سیکلت و دوچرخه
46 درب بطری و پری فرم
47 کودکمپوست (کودالی)
48 فوم پلی استایرن
49 ابزارالات یکبار مصرف پزشکی
50 محلولهای ضدخوردگی و ضد رسوب
51 روکشهای ملامینه
52 تولید MDF
53 نواراب بند
54 فیلم چندلایه
55 جروبک کربنی
56 سولفات امونیوم
57 فوم پلی اتیلن
58 نیترات پتاسیم
59 سولفات امونیوم
60 چمن مصنوعی
61 اسفالت پلیمری
62 کاغذ کرافت-لاینر
63 پروفیلUPVC
64 بانداژارتوپدی
65 طرح تولید دوده صنعتی
66 فراورده های نفتی از گاز طبیعی(GTL)
67 سنگ ساختمانی تزیینی ساخته شده از خرده سنگ و ملات رزین
68 سنگ نما و محصولات نما مصنوعی
69 بتون پرلیتی
70 فوم گلاس (فوم شیشه)
71 قطعات عایق سرامیکی ماشین الات و تجهیزات صنعتی
72 کاشی با مقاومت ویژه(انتی باکتریال-ضد اسید-ضدسایش)
73 قالب های سرامیکی نسوز-غلتک های سرامیکی نسوز-نازل های سرامیکی نسوز-برد سرامیکی
74 محصول بتنی غیر مسلح از بتن سبک گازی-محصولات بتنی مسلح پیش ساخت از بتن سبک
75 انواع کابل ها ی الیاف نوری
76 باطری های خشک
77 سنگ شکن اهن و کنستانتره اهن
78 پانل های خورشیدی
79 پودرکربنات کلسیم
80 تولید موزاییک از پودر سنگ
81 محصولات بتنی غیرمسلح از بتن سبک فوم دار
82 سنگ نما و محصولات نما تزیینی
83 تراورس بتنی
84 سنگ نما صادراتی
85 تولید سنگ مصنوعی از پودر سنگ
86 پانل خورشیدی
87 سیستم های اعلام حریق و هوشمند ساختمانی
88 ابگرمکن خورشیدی
89 اجر تزیینی
90 سنگ سشکن سنگ و دانه بندی ان-پودرسنگ
91 باطری خودرو
92 تجهیزات و ملزومات پزشکی و ازمایشگاهی
93 اهک میکرونیزه
94 سنگ شکن اهن و کنستانتره اهن
95 ایجاد نیروگاه برق خورشیدی
96 تولید لوازم خانگی (اسپلیت-کولر ابی-ابگرمکن-اب میوه گیر-بخاری-اجاق گاز-مایکروفر)
97 اجرسفال ماشینی
98 تولید همزمان برق و حرارت
99 دیوار سقف،قطعات هالوکور Hollow core
100 شیشه جام
101 تولید دیوارهای گچی پیش ساخته
102 شن و ماسه دانه بندی شده
103 مقره های کامپوزیتی
104 پیرکس نسوز و شیشه اپال
105 رنگدانه های سرامیکی
106 شیشه دوجداره
107 دستگاه چاپ تمام اتوماتیک
108 تولید دستگاه چاپ عکس دیجیتال
109 تابلو برق فشار ضعیف-متوسط-قوی
110 سیم های خود نگهدار الومینیومی
111 انواع سیم و کایل برق
112 رباتهای اموزشی
113 انواع الکتروموتور
114 خازن های فشار قوی
115 دستگاههای استریل کننده زباله بیمارستان(هیدروکلاو)
116 لنزهای عینک طبی
117 کلید،پریز
118 اجرنما
119 پرلیت منبسط شده
120 داروهای جامد و مایع ،محلول های ضد عفونی کننده موضعی و دهانشویه داروهای گیاهی و پروبیوتیک
121 انواع دارو
122 ایمپلنتهای دندانی
123 پروتزهای استخوانی مفصل و لگن
124 بسته بندی اب اشامیدنی با انواع طعم ها
125 تولید انواع ماالشعیر
126 یخ بسته بندی شده
127 تولید بسته بندی شکر
128 تولید و بسته بندی الکل طبی
129 بسته بندی زعفران
130 تولید و بسته بندی انواع ویتامین ها
131 غذای کودک
132 تخم مرغ مایع
133 انواع پکتین از پوست مرکبات
134 تولید عصاره مالت
135 تصفیه و بسته بندی ادامس
136 تصفیه و بسته بندی نمک خوراکی
137 تصفیه و بسته بندی شکر
138 گلوتن ذرت
139 پودر بهبود دهنده نان
140 تولید نشاسته مودیفایه
141 تولید و بسته بندی پودر ژلاتین وژله
142 سوسیس و کالباس گیاهی
143 فراوری سویا
144 تولید و بسته بندی روغن های گیاهی
145 فراوری ماهی
146 پنیر پیتزا
147 تولید انواع غذاهای اماده و نیمه اماده
148 انواع شکلات ،ابنبات
149 تولید فرنچ فرایز
150 بسته بندی عسل طبیعی
151 فراوری زیتون
152 فراوری پسته
153 سیلوی ذخیره سازی گندم
154 انواع نان صنعتی
155 انواع کنسرویجات غیر گوشتی
156 کیک،کلوچه،بیسکوییت
157 انواع کنسرویجات غیر گوشتی
158 فراوری و بسته بندی انواع میوه و مرکبات
159 فراوری خرما
160 تولید کنسانتره سیب
161 فراوری پیاز
162 سردخانه دو مداره
163 کشتارگاه صنعتی دام و طیور
164 تولید و فراوری گرد
165 تولید و فراوری انگور
166 تولید انواع دارو
167 بسته بندی و فراوری انواع گیاهان دارویی
168 خوراک دام و طیور به روش اکسترودر
169 تولید شیر خشک
170 تولید مکمل وانزیم دامی
171 بسته بندی و فراوری تخم مرغ
172 تولید و فراوری انواع سبزیجات کشاورزی
173 روغن کشی و تصفیه روغن
174 فراوری از محصولات کشاورزی و باغی
175 فراوری انجیر
176 بسته بندی حبوبات و خشکبار با تکنولوژِی روز دنیا
177 انواع اسانس و عرقیات گیاهی
178 فراوری انار
179 فراوری از ذرت
180 فراوری سیب
181 فراوری مکنجد
182 تولید فراوری سیب زمینی
183 منسوجات بی بافت
184 پارچه پرده،رومبلی،پارچه مخملی و پارچه حوله ای
185 پارچه های صنعتی
186 لباسهای یکبار مصرف
187 پارچه چادر مشکی
188 مصنوعات از چرم طبیعی
189 پوشاک صادراتی
190 نخ پلی استر
191 لایه بی بافت
192 ترالی بیمارستان
193 قطعات توربین های گازی
194 ایستگاه تقلیل فشار گاز
195 ماشین الات استخراج معدن
196 انواع لوله های انتقال گاز
197 جاروب پیاده رو
198 ساخت تجهیزات فلزی حمل و نقل ریلی
199 تولید اسپایدر جهت نصب شیشه
200 تجهیزات نیروگاهی
201 ماشین الات حفاری روکاری
202 خطوط تولید ریخته گری فولاد و ریخته گری دقیق
203 تولید انواع ماشین ابزار CNC
204 تولید پانسمان های نوین جهت رفع خونریزی
205 ژئوتکستایل
206 زونکن و پوشه از جنس پلی پروپیلن
207 زیره کفش
208 پلی پروپیلن نبافته
209 انواع نخ پلی پروپیلن
210 انواع سینک ظرفشویی کامپوزیتی
211 شیلنگ صنعتی و اتش نشانی
212 شیلنگ های سقفی پلیمری
213 طناب های صنعتی
214 عینک ایمنی شنا
215 قالب ریخته گری از جنسEPS در روش لاست فوم
216 عایق های الاستومری لاله و مخازن
217 انواع کفپوشPU
218 کلاه ایمنی و کلاه کاسکت
219 لاستیک برف پاک کن
220 لاستیک چاپ
221 درزگیر درو پنجره
222 مسواک
223 استری بدنه خودرو
224 قایق تفریحی چندسازه
225 عایق پشت بام از جنس EPDM
226 کارت خام اعتباری
227 انواع نخ بخیه پلی پروپیلن
228 بازیافت سی دی
229 ورق های پلیمری از جنس PC
230 بازیافت فوم پلی استایرن انبساطی
231 بدنه کامپوزیت قطار
232 قطعات کامپوزیت بوژی
233 قطعات پلیمری رویازی خطوط راه اهن
234 تسمه خودرو
235 انواع تشک های ورزشی
236 انواع توپهای ورزشی
237 چمدان پلاستیکی
238 پودر تونر چاپ
239 خوردکار
240 چسبPVC
241 چسب وینول
242 انواع تسمه نقاله صنعتی
شهرک های صنعتی ، ناحیه صنعتی، مناطق وِیژه اقتصادی و مناطق آزاد استان فارس
1 شهرك صنعتي آب باريك
2 شهرك صنعتي آباده
3 شهرك صنعتي آباده طشك
4 شهرك صنعتي استهبان
5 شهرك صنعتي اقليد 1
6 شهرك صنعتي اوز
7 شهرك صنعتي بزرگ شيراز (جرسقان)
8 شهرك صنعتي تنگ حنا
9 شهرك صنعتي جهرم
10 شهرك صنعتي خرم بيد
11 شهرك صنعتي داراب
12 شهرك صنعتي دريمه
13 شهرك صنعتي سپيدان
14 شهرك صنعتي سروستان
15 شهرك صنعتي سعادت شهر
16 شهرك صنعتي سنگ ني ريز
17 شهرك صنعتي فسا
18 شهرك صنعتي فيروزآباد1( ميمند )
19 شهرك صنعتي فيروزآباد2(روزبدان)
20 شهرك صنعتي قير و كارزين
21 شهرك صنعتي كازرون
22 شهرك صنعتي گراش
23 شهرك صنعتي لار
24 شهرك صنعتي لامرد
25 شهرك صنعتي مرودشت
26 شهرك صنعتي ملوسجان
27 شهرك صنعتي نورآباد
28 شهرك صنعتي ني ريز2(تنگ حنا)
29 ناحيه صنعتي انجيره مرودشت
30 ناحيه صنعتي بيضاء
31 ناحيه صنعتي تيمارجان اقليد
32 ناحيه صنعتي حاجي آباد زرين دشت
33 ناحيه صنعتي حسن لري و پشت سنگر
34 ناحيه صنعتي ده فاضل ني ريز
35 ناحيه صنعتي شهيد جاويدي سپيدان
36 ناحيه صنعتي شهيد مصلحيان كازرون
37 ناحيه صنعتي كوثر جهرم
38 ناحيه صنعتي نيرايي لامرد
منبع: سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.