› انجمن ها › بانک اطلاعات مطالعات امکان سنجی (طرح توجیهی) قابل دانلود › صنایع نفت ،گاز، پتروشیمی و شیمیایی › طرح توجیهی ( امکان سنجی) توليداسيدسولفوريك(sulfuric acid)
-
نویسندهنوشتهها
-
آوریل 24, 2016 در 8:38 ق.ظPost count: 921
عنوان طرح: طرح توجیهی ( امکان سنجی) توليداسيدسولفوريك
(sulfuric acid)
خلاصه مشخصات محصول و کاربرد ها:
اسيد سولفوريك خالص(H2SO4) داراي جرم مولكولي08/98مايعي بي رنگ و نسبتاً ويسكوز مي باشد . اسيد سولفوريك به هر نسبتي در آب حل مي شود. همچنينSO3به هر نسبتي در اسيد سولفوريك حل مي شود و اولئوم تشكيل مي شود.
غلظت اولئوم بر حسب ميزانSO3حل شده در اسيد سولفوريك بيان مي شود . مشخصات فيزيكي اسيد سولفوريك و اولئوم بستگي به ميزان غلظت H2SO4 وso3 و همچنين دما و فشار دارد. در دماي ثابت
دانسيته اسيد سولفوريك با افزايش غلظت H2SO4 افزايش مي يابد.
موارد كاربرد:
كودهاي شيميايي
صنايع معدني و فلزي
ساير مصارف
عمده ترين كاربرد اسيد سولفوريك در تهيه كود شيميايي فسفاته مي باشد.
خلاصه بازار:
با احداث واحدهاي جديد مصرف كننده اسيد سولفوريك در كشور در سالهايآتي بازهم در حدود ٣٥ هزار تن كمبود اسيد سولفوريك در كشور وجود خواهد داشت. علاوه بر آن كشورايران از جمله توليد كنندگان و صادركننگان عمده اين محصول در منطقه به شمار مي آيد وميزان صادرات اين ماده در چند سال اخير رقم قابل توجهي بوده است. اين امر نشان دهنده اين مساله است كه كشور ما در اين زمينه توانسته است بازار صادراتي قابل قبولي را كسب نمايد. كشور ايران توانسته است بيش از ٧٠ هزار تن از بازار مصر ودر حدود ٢٠ هزار تن از بازار صادراتي هند را به خود اختصاص دهد. همچنين بخشي از واردات كشورهاي افغانستان، تركمنستان و گرجستان نيز از طريق ايران تامين شده است. علاوه بر آن امكان كسب بازار صادراتي كشورهاي عراق،پاكستان، يمن و آفريقاي جنوبي نيز در سالهاي آتي وجود دارد. با توجه به جميع موارد مذكور امكان كسب بازار صادراتي در حدود ١١٠ هزار برآورد مي شود. از آن جا كه تجربه صادرات ٩٢ هزار تن اسيد سولفوريك در سالهاي گذشته وجود دارد، لذا امكان صادرات ١١٠ هزار تن قابل تصور خواهد بود.
در نهايت جمع بندي نهايي بررسي بازار به صورت زير مي باشد.:
- ظرفيت آتي : ٩٣٧ هزار تن
- پتانسيل مصرفي آتي: ٩٠٢ هزار تن
- واردات : ١٩ تن
- امكان كسب بازار صادراتي : ١١٠ هزار تن
- نياز آتي : ٧٥ هزار تن
با توجه به ارقام مذكور مشاهده مي شود كه با رويكرد صادرات ، نياز كشور به اسيد سولفوريك در سالهاي آتي ٧٥ هزار تن مي باشد . در اينجا با در نظر گرفتن حداقل هاي اقتصادي واحدي با ظرفيت ٢٠ هزار تن پيشنهاد شده است.
فرایند تولید:
در حال حاضر مهمترين روش توليد اسيد سولفوريك، فرايند اول يعني توليد از گوگرد عنصري است. دي اكسيد گوگرد ممكن است از اكسيداسيون گوگرد خام و يا اكسيداسيون سولفيدهاي فلزي گوگرد نظيرسولفيد مس، سولفيد سرب، سولفيد نيكل، سولفيدهاي آهن، سولفيد روي و يا سولفيد موليبديم توليد شود. اكسيداسيون سولفيد هيدروژنH2S)) نيز منجر به توليد دي اكسيد گوگرد مي شود. تبديل دي اكسيدگوگرد به تري اكسيد گوگرد در فرايند اكسيداسيون كاتاليستي با كاتاليست سزيم و يا پنتا اكسيد واناديم اصلاح يافته انجام مي شود. در نهايت از هيدراسيون تري اكسيد گوگرد اسيد سولفوريك توليد مي شود. اصلي ترين روش توليد تجاري اسيد سولفوريك به اين صورت است كه ابتدا دي اكسيد گوگرد از گوگردتهيه مي شود. سپس دي اكسيد گوگرد در فرايند اكسيداسيون كاتاليستي به تري اكسيد گوگرد تبديل مي شود و سپس از واكنش تري اكسيد گوگرد با آب اسيد سولفوريك غليظ توليد مي شود.
جدول خلاصه سرمايه گذاری:
ظرفيت طرح
2٠ هزار تن
مواد اوليه
گوگرد
محل تامين ماده اوليه
داخلی
موارد استفاده محصول
كودهاي شيميايي، صنايع معدني وفلزي و …
محل اجراي طرح
خراسان شمالی و یا استانهای محروم
بررسي بازار
قيمت جهانی
متنوع در طرح
ميزان واردات
تا سال 84- 19 تن
توليد كنندگان داخلي
پتروشیمی رازی
كمبود كشور درسالهاي آتي
تا سال 90- 75 هزارتن
امكان كسب بازار صادراتي
110 هزار تن
مباحث اقتصادي طرح
ميزان اشتغال زايي (تعداد كل كاركنان)
52
تعداد روزهاي كاري
330
مساحت زمين
m25000
قيمت فروش محصول
تا سال 84-240 ریال برای هر کیلوگرم
فروش ساليانه
سرمايه گذاری ثابت
ارزي(دلار)
–
ريالي(ميليون ريال)
8531
مجموع)ميليون ريال(
8531
سرمايه در گردش
سرمايه كل
تسهيلات بانكي بلند مدت
ارزي
ريالي
كل
تسهيلات بانكي كوتاه مدت
نرخ بازگشت داخلي كل سرمايه گذاري(IRR)
نقطه سربسر
دوره برگشت سرمايه
نرخ تسعير ارز
جدول مشخصات طرح موجود:
کد طرح
سال انجام طرح
طبقه بندی
فرمت موجود
تعداد صفحات
BA863041
86
صنایع شیمیایی
pdf
40
توضیح:
1- اطلاعات بازار از منابع معتبر شامل آمار وزارت صنعت، معدن تجارت، اداره گمرک، مراجع دانشگاهی و توليدکنندگان صنايع مشابه و نرم و استاندارد های موجود در این زمینه تهیه شده است.
2- اطلاعات فنی از مراجع معتبر مانند دائره المعارف های مهندسی، استعلامات اخذ شده از سازنده ها، شرکت های داخلی و خارجی مستندات ها و پیشنهادات رسمی تهیه شده است.
3- محاسبات و تحلیل های اقتصادی بر اساس فرمت بانک صنعت و معدن و با استفاده از نرم افزار کامفار(comfar ) تهیه شده است.
4- برخی از گزارشات فوق در مجوعه این شرکت تهیه نشده است و این شرکت صرفا جهت کمک به سرمایه گذاران محترم طرح های فوق را گردآوری نموده است.
مشخصات تماس:
موبایل: 09126809553
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.
› انجمن ها › بانک اطلاعات مطالعات امکان سنجی (طرح توجیهی) قابل دانلود › صنایع نفت ،گاز، پتروشیمی و شیمیایی › طرح توجیهی ( امکان سنجی) توليداسيدسولفوريك(sulfuric acid)